Restauranger och caféer

Halmstad bjuder på ett varierat restaurangutbud där de flesta restaurangerna ligger samlade i de centrala delarna mitt bland butiker och uteliv. Detta gör det enkelt att kombinera en shoppingrunda eller utekväll med god mat på någon av restaurangerna. Att sedan de flesta hotellen ligger strax intill gör ju bara placeringen ännu mer bekväm.
Autumn Sale Image Banner 728 x 90
Autumn Sale Image Banner 260 x 215

Avenue

Restaurang
Restaurang och bar belägen i en vacker byggnad utmed Hamngatan. Restaurangen serverar en blanding av kötträtter med några vegetariska alternativ.

På sommaren finns på hamngatan en servering med bar.

Cafe Frei

Café
Kafé med ett stort och varierat utbud av olika kaffedrycker från världens alla hörn. Här bjuder menyn på något för alla smaker.

På sommaren går det avnjuta kaffet vid uteserveringen på Norre torg.

Espresso House Storgatan

Café
På välkända kafékedjan Espresso House serveras mackor, sallader och varma och kalla drycker. Stort utbud av kaffedrycker att avnjuta i den vackra lokalen eller på uteserveringen på sommaren.

Fridolfs Krog

Restaurang
På Fridolfs blir du i deras mysiga lokaler serverad god mat och härlig atmosfär. På sommaren finns möjlighet att avnjuta maten på uteserveringen på innergården.

Grands Bar & Restaurang

RestaurangPub
Beläget i Grand Hotels byggnad i området Östra Förstaden en kort promenad från centrala Halmstad ligger denna restaurang och bar. Här serveras frukost, lunch och middag i en trivsam miljö, där det på sommaren finns möjlighet att inta måltiden på terrassen belägen på hotellets innergård.

Greek Grill

Restaurang
Grekisk restaurang mitt i centrala Halmstad i två plan med uteservering på sommaren.

Här bjuds du på mat med inspiration och smaker från medelhavet. De serverar också sin egna hemmagjorda glass, på sommaren utanför restaurangen.

Harrys

RestaurangPub
Restaurang och pubkedjan Harrys med en blandning av pubrätter, huvudrätter och vegetariskt. Här finns på sommaren en stor uteservering ut mot Storgatan och Klammerdamsgatan.

Hummër

Restaurang
Här bjuds det på charkuterier, Á la carte, sallad och kött från grillen.

Vid sidan av den vanliga menyn finns veckans vegetariska.

Indian Kitchen

Restaurang
Indian Kitchen bjuder på indisk mat att äta på plats eller ta med hem. Uteservering mot lugna Nygatan ger ro under måltiden.

Konditori Regnbågen

CaféKonditori
Konditori som funnits sedan 50-talet med både butik och servering. Stor inomhusservering och på sommaren också utomhus. Här finns sallader, smörgåstårtor, baguetter, tårtor och bakelser att ta med eller äta på plats.

Mr Vinck

Restaurang
På Mr Vinck ligger fokus på hamburgare gjorda på närproducerade råvaror av hög kvalitet. Bröden kommer färska från lokalt bageri och tillbehören tillagas på plats. En stor variation av hamburgare för alla smaker, även fisk och vegetarisk.

O'Learys

RestaurangPub
På O'Learys servera en stor variation av framförallt pubrätter som hamburgare, ribs och chicken wings. Här finns också möjlighet att utöver maten också njuta av en runda bowling eller bara ta en öl i baren.

Pio Matsal & Bar

Restaurang
Pio Matsal & Bar hittar du i en vacker byggnad i två våningar på Storgatan. Här serveras en mix av varmrätter, som till exempel deras stora plankstek.

Pizzeria Venezia

Restaurang
Pizzeria vid Lilla Torg i centrala Halmstad. Här serveras det pizzor med en stor variation av toppingar som passar alla smaker.

Restaurang Norre Port

Restaurang
På Resturang Norre Port serveras pizza, grill- och varmrätter, varav planksteken serveras i ett flertal olika varianter med kött eller fisk. Uteserveringen på sommaren ligger utmed livfulla Storgatan med fin utsikt över Norre Port.

Restaurang Peking

Restaurang
Asiatisk restaurang i centrala Halmstad. Här serveras på vardagar och lördagar buffé med en blandning av thailändska, japanska och kinesiska rätter.

Restaurang Yoss

Restaurang
Yoss ligger mitt i centrala Halmstad på livfula Storgatan, med uteservering på gatan på sommaren. Här serveras kött, fisk och skaldjur med inspiration från hela världen.

Ristorante Buongusto

Restaurang
Ristorante Buongusto bjuder på italiensk mat i centrala Halmstad. Här kan du äta dig mät på pasta, varmrätter och pizzor. På sommaren kan du sitta på uteserveringen på Storgatan eller på deras innergård.

Skånskan

CaféKonditori
Skånskan är ett kafé, konditori och chokladverstad mitt i Halmstad centrum. Här kan du ta dig en fika i den vackra byggnaden eller på sommaren ute på uteserveringen mitt på Storgatan med stadens mysiga atmosfär precis inpå. Här kan du också passa på att köpa med dig choklad från chokladverkstaden.

Spis & Deli

Restaurang
På Spis & Deli satsar man på att servera frisk och sund mat utan kemiska tillsatser. Här kan du få en måltid gjord på bra råvaror att äta på plats eller köp någon av deras färdiga wraps eller surdegsmackor att ta med.

Takenaka

Restaurang
Sushirestaurang i centrala Halmstad belägen på lugna sidogatan Hantverksgatan. Stor variation av sushi och andra varma japanska rätter för att passa alla smaker.

The Bulls

RestaurangPub
Restaurang på Lilla Torg där det under sommaren finns en stor uteservering mitt på torget. Här finns allt som hör ett steakhouse till vad gäller både mat och dryck.

The Dubliner

RestaurangPub
The Dubliner bjuder på klassisk pubmat och dryck med fin utsikt från uteserveringen över Storgatan och Norre Port. Här bjuds det ofta på sommaren på live musik och bra stämning.

The Fox and Anchor

RestaurangPub
Restaurang och pub vid Lilla Torg mitt i centrala Halmstad. Här serveras klassiska pubrätter i en mysig miljö och på sommaren går det sitta utomhus med fin utsikt mot Lilla Torg.

Wayne's Coffee

Café
Wayne's bjuder på stor variation av kaffe, drycker och mackor att äta på plats i den stora serveringen på andra våningen, på uteserveringen eller att ta med.