Aktiviteter och utflyktsmål

I Halmstad med omnejd finns ett stort antal sevärdheteroch utflyktsmål att besöka för personer i alla åldrar. Som med de flesta havsnära städer är det till stor del bad och stränder som lockar människor under sommarhalvåret, där stränder som Tylösand och Östra Stranden är stora besöksmål.

Halmstad har dock mycket att erbjuda även under resten av året. En stor mängd restauranger, biograf, teater och nattklubbar gör att även höstkvällarna kan bli lite extra festliga.
Autumn Sale Image Banner 728 x 90
Autumn Sale Image Banner 260 x 215

Biograf Röda Kvarn

Röda Kvarn är Halmstads enda biograf och ligger vid Lilla Torg mitt i centrala Halmstad. Läget gör det lätt att ta sig en bit att äta innan eller efter filmen.

Här finns 5 salonger som visar ett varierat utbud av filmer.

Friluftsmuseet Hallandsgården

Beläget uppe på Galgberget i centrala Halmstad ligger Hallandsgården med sina vackra byggnader.

Här kan man på sommarhalvåret ta sig en titt inne i de gamla byggnaderna eller också ta sig en fika på kaféet efter en promenad uppe på galgberget.

Galgberget

Galgberget är ett friluftsområde i centrala Halmstad med motionsslingor, naturpark, lekplats och utomhusgym.

Perfekt för en promenad eller joggingtur med flera olika slingor att välja på av varierande längd.

Halmstad Arena Bad

På Halmstad Arena Bad kan du ta ett dopp i någon av de många bassängerna. Här finns förutom motionssim också vattenrutschbana, hoppbassäng, bubbelpool och bastu.

Halmstad Arena Skatepark

Halmstad skatepark ligger i anslutning till Halmstad Arena och bjuder på åkmöjligheter med skateboard, inlines, BMX och skooter.

Halmstad Äventyrsland

Halmstad Äventyrsland är en äventyrspark med vattenland, karuseller och shower för barnen. Här kan du också ta dig en bit att äta på restaurangen Wild West Steakhouse.

Öppet under sommarhalvåret.

Halmstads Teater

Halmstads Teater ligger vid Österskans en kort promenad över Österbron från centrum. Här spelas det teaterföreställningar året runt.

Halmstad Wake Park

Testa på att åka wakeboard i Grötvik mellan Halmstad innerstad och Tylösand.

Heagårds Skafferi

På Heagård finns möjlighet att i en vacker miljö äta på restaurangen eller besöka caféet och inredningsbutiken.

Mjellby Konstmuseum

Konstmuseum strax utanför Halmstad som huserar en parmanent utställning om Halmstadgruppen med en stor samling av verk. Därtill visas tidbegränsade utställningar under året.

Östra Stranden

Östra stranden är en strand belägen i Halmstad som är långgrund och därför väldigt barnvänlig. Här finns service så som kiosker, minigolf, toaletter och lekplatser.

I ena änden ligger ett av Halmstads handikappbad med ramp och handikappanpassad toalett. Grillplatser finns vid handikappbadet.

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig är en vandringsstig som går utmed kusten från Halmstads centrala delar ut till Tylösand och Frösakull och slutar vid glasskaféet Riccardos ute vid Möllegård.

Stigen har bra framkomlighet i de flesta partier men i de stenigare områderna kan det vara svårt för rörelsehindrade att ta sig fram obehindrat.

Simstadion Brottet

På vägen från Halmstad till Tylösand ligger utomhusbadet Brottet med motion- och barnbassäng.

Här finns möjlighet att under sommarhalvåret njuta av ett dopp i det tempererade vattnet eller sola på den omfattande grönytan. Kiosk och möjlighet till grillning finns inne på området.

Stadsbondgården Olofstorp

Besök djur och natur på stadsbondgården Olofstorp. Här finns stigar för promenader runt området och plats för grillning. Inne på gården finns det också ett café för den som är sugen på något gott.

Tylösand

Strax utanför Halmstad i Tylösand ligger Halmstads mest kända strand. Vid soliga sommardagar är stranden tillflykt för många människor från både när och fjärran och det kan vid visa stäckor av stranden då bli rätt trångt.

Här finns tillgång till service så som toaletter, grillplatser och kiosk. Stranden bevakas under sommarmånaderna av livräddare.

World of Riccardo

Glasskafé med italienska glass beläget ute på landet i slutet på Prins Bertils stig. Här finns också möjlighet att inta en lättare lunch från det italienska köket.